Mere natur og flere arter i din have

Se videoen og læs om hvordan din have bliver hjemsted for flere arter, så du kan medvirke til at fugle, padder, insekter, firben og andre dyr får bedre levevilkår i Danmark.
Venligst accepter marketing cookies for at se denne video

Naturama og Svendborg Kommune er enige om, at naturen i Svendborg trænger til et gevaldigt løft. Vi skal have mere natur og flere arter. Med et fint ord skal vi øge biodiversiteten. Det bliver der arbejdet på ude i kommunens moser, strandenge, skove osv.

Med naturpleje og naturgenopretning. Men hvad med haverne. Haverne rummer tilsammen et stort areal og her er der potentiale til meget mere natur. For de fleste haver har et godt udgangspunkt med en fin variation af træer, buske og græsarealer.

Derfor byder Emil Sanderhoff fra Naturama og Arne Bruun fra Svendborg Kommune nu på en række konkrete bud på, hvordan du kan bidrage til biodiversiteten med nogle enkle tiltag i din have. Følg med når vi uploader inspirationsvideoer fra Arnes have på facebook eller se filmene her:

– om hvilke planter du med fordel kan have i din have hvis du ønsker at øge livet i haven.

Måske har du allerede fået erfaringer med natur i din have, som du gerne vil dele med os. Så skal du endelig bruge Naturamas Facebookside, for vi vil så gerne, at alle der har lyst bliver supergode til at hjælpe naturen i vores haver på vej. På Facebook er du også velkommen med spørgsmål, så alle kan have glæde af svaret.

Herunder får du en række links, hvor du kan finde mere detaljerede oplysninger om de enkelte tiltag og et par titler på rigtig gode bøger om natur i haven.

 

Nyttige links:

Naturninja (om at anlægge en havedam)

Haveselskabet (om at anlægge en havedam)

Havenyt (om kampestensmur)

Havenyt (om gammelt træ i haven)

Bolius (om at anlægge en havedam)

Science Københavns Universitet (om vilde bed)

Dansk Ornitologisk Forening (om fuglekasser)

Vild med vilje

Bøger:

”Naturhaven” af Katrine Turner, Lars Brøndum og Lilli Gruwier.
”Den uendelige have” af Rasmus Ejrnæs

 

Emil Sanderhoff
Naturvejleder ved Naturama