Hvad er Naturama

Naturama er et formidlings- og videnscenter, med naturen i fokus.

At opdage naturens hemmeligheder er nøglen til at tænde en lidenskab for dens bevarelse. Vi tror på, at fordybelse i naturens mirakler inspirerer til en dybere respekt og et stærkt ønske om at beskytte naturen for fremtidige generationer.

Alt det vi gør handler om at styrke vores fælles kærlighed til naturen.

Et aktivt og energisk formidlingscenter

Naturama har en lang historie bag sig som naturhistorisk museum. Vi skal helt tilbage til 2. juni 1935 hvor natursamleren Harald Thomsen skaber Zoologisk Museum.

I 2005 skifter museet navn til NATURAMA i forbindelse med indvielsen af en ny stor museumsbygning. Dele af den oprindelige udstilling, med de såkaldte "dioramaer" kan stadig ses på Naturama (et diorama er en opstilling, der viser de udstoppede dyr i et kunstfærdigt og malerisk miljø).

I dag har NATURAMA et bredt udbud af præsentationer lige fra den kæmpestore samling af udstoppede dyr til vands, til lands og fra luften, til særudstillinger der skubber grænserne for, hvad et naturhistorisk museum kan tilbyde.

Vores biologer og naturvejledere tilbyder desuden en bred vifte af medrivende undervisning. Undervisningen er en blanding af aktiviteter, praktiske øvelser og demonstrationer. Al undervisning tilpasses efter niveau og alder.

Legeområder støttet af Lag Søm

Naturama har etableret fire legeområder. 1) en isbjørne- og sælhule. 2) En hasselmusverden, hvor man kan besøge den sjældne og fredet syvsovere. 3) et udendørs legeområde, hvor man kan bevæge sig som en hasselmus, ved ikke at røre jorden. 4) En forbedret børnegrotte, hvor man kan leget nataktive dyr.

Se mere her