Stendige til dyrene i din have

Vil du gerne bygge dit eget stendige i haven som giver husly til fx biller, tudser og firben? Så se med her, hvor Emil og Arne giver tips til og fortæller om stendiger.
Venligst accepter marketing cookies for at se denne video

Afsnit 3

Sten er til besvær på den dyrkede mark, men i din have kan de give husly til f.eks. biller, tudser og firben.

Det er ikke afgørende, om stenene ligger i en bunke eller er sat op i et fint stendige. Men der skal være hulrum mellem stenene, så dyrene kan gemme sig her. Og så skal stenene ligge i solen, hvor de varmes op, så f.eks. firben, guldsmede og sommerfugle kan tanke varme her. Jord bag stenene giver mulighed for, at dyrene kan grave sig længere ind og måske gemme sig for vinteren, og jorden gør det muligt for fine blomster, som f.eks. timian, sankthansurt og stenurt at trives på stendiget, hvor de vil trække masser af insekter til. Med tiden vil stenene også blive bevokset med lav i fine farver, som du kan glæde dig over året rundt. Vil du bygge et flot og holdbart stendige findes der råd og vejledning på nettet. F.eks. på linket herunder. Pas på ryggen og ha’ så ellers go’ fornøjelse med stenene og alt det liv, de trækker til.

Måske har du allerede fået erfaringer med natur i din have, som du gerne vil dele med os. Så skal du endelig bruge Naturamas Facebookside, for vi vil så gerne, at alle der har lyst bliver supergode til at hjælpe naturen i vores haver på vej. På Facebook er du også velkommen med spørgsmål, så kan alle have glæde af svaret.

Se mere på dette link om hvordan du kan opføre et stendige i din have

Emil Sanderhoff
Naturvejleder ved Naturama