Naturama bygger nye magasiner

Nu bygger Naturama helt nye magasiner og et nyt café område

Naturama udvider med 625 m2.
Naturama har en forpligtigelse til at opbevare genstande for eftertiden. Ved den seneste store udvidelse i 2005 fik Naturama ikke plads til den store samling af udstoppede og konserverede dyr, som stadig ligger i de alt 400 m2 store magasiner på to skoler i Svendborg under utidssvarende forhold. Dette har Slots- og Kulturstyrelsen påtalt i evalueringer af Naturama. Slots- og Kulturstyrelsen har bevilget 1,5 mio. kroner som bidrag til at realisere magasinprojektet.

Daværende Kulturminister Rasmus Prehn sagde i en pressemeddelelse:
”Over hele landet opbevarer og sikrer vores museer historien om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra – på tværs af land og by, sociale skel. Det er en skat for fremtidige generationer. Men også en udfordring, for det er rigtig mange genstande der skal bevares”.

Direktør Mette Thybo, Naturama siger:

”Realiseringen af de nye magasiner kommer på et tidspunkt, hvor Naturama oplever en markant stigende interesse for natur og naturhistorie. Det kan vi se på vores besøgstal i år, der for første gang nogensinde har rundet 100.000 gæster. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at de mange, mange genstande i magasinerne bliver sikrede og let tilgængelige for os og ikke mindst vores gæster, som vil kunne opleve rundvisninger i magasinerne ved særlige lejligheder”.

Udover de 1,5 mio. kr. fra Slots- og Kulturstyrelsen har Aage og Johanne Louis-Hansens Fond doneret 5,5 mio. kr., Augustinus Fonden har doneret 3,5 mio. kr., Svendborg Kommune bidrager med 1,5 mio. kr og Naturama bidrager selv med 1,8 mio. kr. til byggeriet, der også vil give større særudstillingsarealer, cafe/køkken arealer og undervisningslokaler.

Mads Dirckinck-Holmfeld
Tidligere Kommunikationsleder F&B/Naturama
Tidligere Kommunikations- og markedsføringsansvarlig, F&B/Naturama