Jobopslag

Vil du være vores nye kollega?

 

Hold øje med siden her hvis du er interesseret i en stilling på et aktivt og energisk formidlingscenter med Naturen i fokus.

Ledige stillinger vil blive slået op her.

Dyretræner/Dyrepasser på Fjord&Bælt

Stillingen

Som dyretræner og dyrepasser på Fjord&Bælt arbejder du i et internationalt team af dedikerede dyretrænere, biologer og frivillige fra både Fjord&Bælt og SDU, der varetager alle opgaver i forbindelse med Fjord&Bælts og SDUs dyrehold.

Fjord&Bælt er et af ganske få steder i verden, hvor små tandhvaler trænes til at indgå i videnskabelige projekter. Der er stor fokus på træning af dyrene til disse projekter via operant betingning. Det er derfor afgørende, at du brænder for at dygtiggøre dig indenfor management, sundhed og forskningstræning af dyr.

Kernen i arbejdet er pasning og træning af Fjord&Bælts marsvin og spættet sæler, samt SDUs gråsæler til plejeadfærd, formidling og forskningsprojekter. Langt størstedelen af arbejdet foregår direkte foran vores gæster på Fjord&Bælt. Du skal derfor som dyretræner på Fjord&Bælt have mod på og lyst til at blive kigget over skulderen, når du arbejder med vores dyr, og have energi og lyst til at være i dialog med vores gæster.

Ud over denne uformelle kontakt med institutionens gæster deltager dyretrænerne dagligt i mere formelle præsentationer af dyrene. Det kræver, at du er udadvendt og serviceminded og har lyst til at formidle om dit arbejde og institutionens forskningsprojekter.

Arbejdet med dyreholdet indeholder deltagelse i alle praktiske aspekter af daglige rutiner herunder forberedelse af foder, rengøring og vedligeholdelse af dyreanlæg samt præsentationer, træningssessioner og forskningssessioner.

Da vi er et lille team med rigtigt mange bolde i luften og fordi vi arbejder med levende dyr kræver stillingen en høj grad af fleksibilitet, også i forhold til arbejdstider. Vi arbejder ude året rundt, og stillingen indebærer weekendvagter og vagter i skolernes ferier samt helligdage.  Arbejdssproget i afdelingen er dansk, men foregår i høj grad også engelsk.

Derfor forventer vi at du:

  • er uddannet dyrepasser, biolog, eller har dokumenteret erhvervserfaring der kan sidestilles hermed.
  • gerne har minimum 2 års erfaring i at arbejde med havpattedyr i fangenskab.
  • har en brændende interesse for træning via operant betingning, og flair for at anvende dette i praksis. Gerne med praktisk erfaring i forskningstræning af dyr.
  • har erfaring i og stor lyst til at formidle live foran et større publikum.
  • kan formidle og læse på både dansk og engelsk.
  • er imødekommende, serviceminded, fleksibel og god til at arbejde under pres.
  • har lyst til at arbejde ude hele året, og er indstillet på at have weekendvagter og vagter i skoleferier, helligdage og til tider skæve arbejdstider.
  • er god til at arbejde i et team med varierende personer (inklusiv internationalt personale) fra dag til dag
  • og endelig at du har en positiv indgang til kollegaer og udfordringer.

 

Ansøgningsfrist er 31. juli 2022, og stillingen ønskes besat per 1 oktober 2022.

Ansøgningen skal sendes til Kirstin Anderson Hansen på  [email protected]

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombination af en formidlingsinstitution og en forskningsinstitution beliggende i Kerteminde på Fyn. Institutionens fokus er at formidle om livet i havet i Danmark og de udfordringer dyrene i naturen lever under.

Fjord&Bælts hold af marsvin og sæler er helt unikt. Dette dyrehold danner basis for en omfattende formidlings- og forskningsaktivitet i samarbejde med blandt andet Syddansk Universitet og Århus Universitet.

Har du spørgsmål vedrørende stillingen er du meget velkommen til at kontakte Kirstin Anderson Hansen via e-mail eller telefon (42131550).

 

Download stillingsopslaget her