Ulvetimen fra 16.00 – 19.00

Hver torsdag kan du få en hyggelig aften med lækker mad lavet fra bunden og masser af kvalitetstid inden ungernes sengetid. Der vil være aftenfortællinger og du kan købe nem og lækker aftensmad til små priser.....Se dagens program herunder.....

I Ulvetimen får du nem og lækker mad lavet fra bunden af Café Foderbrættet og spændende dyrefortællinger fortalt af Naturamas Naturformidler.

 

FABELAGTIGE FORTÆLLINGER FRA KL. 16.30:

MENU&PROGRAM – ULVETIMEN – 2024 – Lille ulv = 45 kr. Store ulv = 70 kr.

Bestil gerne bord på forhånd – Bordbestilling kan ske på TLF: 2488 6294:)

APRIL:

 

 

Torsdag d. 4.4 (international gulerodsdag)

TEMA: Fra vand til land (dyrenes evolution): Oplev den spændende fortælling om livets udvikling fra vand til land.

 

Menu:

Gulerodssuppe med hjemmebagt foccaciabrød
Vegetar: Gulerodssuppe med hjemmebagt foccaciabrød

 

 

Torsdag d. 11.4

TEMA: Let i Luften (Dyr med vinger): Alverdens arter, lige fra fugle til insekter, har vinger. Hør med når vores
formidler fordyber sig i vingers opbygning og variation.

 

Menu:

Pasta Carbonara
Vegetar: Pasta med forårsgrønt

 

 

Torsdag d. 18.4

 

TEMA: Hvalernes Verden: Vi dykker ned under havets overflade og undersøger hvalernes verden.

 

Menu:

Butterchicken med ris
Vegetar: Krydret vegetargryde med ris

 

 

Torsdag d. 25.4

 

TEMA: Dinosaurernes Historie – hvordan ved vi det vi ved?: Hvornår opstod dinosaurerne, hvad er deres historie og hvordan kender vi egentlig til den?

 

Menu:

Græsk farsbrød med ovnstegte kartofler
Vegetar: Kornotto med grønt

 

 

MAJ 2024

 

Torsdag d. 2/5-2024

 

TEMA: De Danske Søer:

Søer kan være små oaser af liv, med alt fra bugsvømmere til fisk og vandsalamandere. Lær søens liv bedre at kende når vores formidler dykker ned i livet der findes under overfladen.

 

 

MENU:

Pulled beef med brød, salat & hjemmelavet urtedressing
Vegetar: BBQ kikærter med brød, salat & hjemmelavet urtedressing

 

Torsdag d. 9/5-2024

 

TEMA: (Kristi Himmelfartsdag): Sommerfugle

Nogle ser vi om dagen, andre om natten, nogle går i vinterdvale og nogle har smukke iøjnefaldende farver og mønstre. Der er nok ikke meget tvivl om at sommerfugle udgør nogle af de smukkeste insekter, men hvor godt kender du egentlig de danske sommerfugle?

 

MENU:

Fiskefrikadeller med forårspastasalat
Vegetar: Vegetartærte med forårspastasalat

 

Torsdag d. 16/5 

 

TEMA: Myrernes verden:

Myrernes levevis er mere komplekst end som så. Hver myre har sin rolle at spille i boets samfund og nogle myrer har endda indledt symbiotiske forhold med andre arter.

 

 

MENU
Tarteletter med kylling & asparges
Vegetar: Tarteletter med stuvet forårsgrønt

 

Torsdag d. 23/5

 

TEMA: Danmarks Mindste Hval

Den deler navn med gnaveren, men i virkeligheden er marsvinet også navnet på Danmarks mindste hval. Måske har du allerede set et marsvin ved den danske kyst, arten er nemlig en af de eneste arter den yngler i de danske farvande, men marsvinet er en truet art, kom og hør hvorfor til aftens ulvetime.

 

MENU

Bagt kartoffel med mexicansk fyld

Vegetar: Bagt kartoffel med krydret grøntsagsfyld

 

Torsdag d. 30/5

 

TEMA: Det Gamle Egetræ:

Egetræet er det træ som understøtter det største antal arter, men hvilke arter lever i egetræet og hvorfor er det netop så vigtigt at passe på vores gamle træer?

 

MENU
Stegt flæsk med persillesovs & kartofler
Vegetar: Stegt blomkål med persillesovs & kartofler

 

JUNI

 

Torsdag d. 6/6 

 

TEMA: Ulven:

Ulven er tilbage i Danmark og har igen indtaget pladsen som landets største rovdyr. Hvad ved vi om ulven og kan den i virkeligheden være god for den danske natur? Det vil vores formidler prøve at svare på.

 

MENU
Pulled pork burger
Vegetar: Grøntsags-halloumi burger

 

Torsdag d. 13/6

 

TEMA: Nedbrydere:

I jorden lever massevis af nedbrydere. Smådyr som bænkebidder, regnorm og tusindben, men også svampe spiller alle en vigtig rolle i vores natur. Nedbrydere bliver ofte kaldt for naturens skraldemænd, men hvordan kan det egentlig være?

 

MENU

Stuvet kål med frikadeller & nye kartofler
Vegetar: Grøntsags”deller” med stuvet kål & nye kartofler

 

Torsdag d. 20/6

 

TEMA: Pindsvinet :

Vi kan somme tider møde pindsvinet i vores haver eller på en tur i skoven. Pindsvinet findes ofte tættere og tættere på byerne, hør mere om pindsvinet og hvorfor den flytter til byerne i aftenens ulvetime.

 

MENU

Stegt kyllingelår med nye kartofler & brun sovs
Vegetar: Kornotto med sommergrønt

 

Torsdag d. 27/6

 

TEMA: En Varmere Verden:

Mens vores klima bliver varmere, ændres dyrenes naturlige levesteder. Vores formidler fortæller om hvordan klimaforandringerne påvirker den danske natur

 

MENU
Thai inspireret stegte ris med kylling & grønt
Vegetar: Stegte ris med grøntsager

 

Ulvemenuen:

 

Du kan nyde den lækre aftenanretning i vores nye Café, Café Foderbrættet – Allerede fra klokken 16:30 står menuen klar. 🙂

Bestil gerne bord i forvejen – Bordbestilling kan ske på TLF: 2488 6294:)

Download Program/menu lige her:

April: