Biodiversitet - insekt forløb 3 timer

Insekt forløb ( indsamling, tegne, nøgle, præparere, beskrive). Varighed: 3 timer. 

Insekter er nogle af de vildeste dyr i verden! Verdens stærkeste, hurtigste og talrigeste dyr, er insekter. Over alt hvor vi befinder os, kan man støde på disse fortryllende skabninger. 

Vandhuls undersøgelse 3 timer

Sammen med en naturguide fra Naturama, skal i på opdagelse ved det lokale vandhul. Her vil i se en hel ny verden af spændende insekter, krebsdyr og andre virkelig mærkelige dyr. Alle disse dyr kan være med til at fortælle os om vandhullet er sundt, eller om det er usundt.

Mini Miljø uddannelse 7-10. klasse

Naturamas Mini miljø uddannelse.

Nu har din klasse i udskolingen mulighed for at få en mini miljø uddannelse. Uddannelsen skal sikre, at eleverne får et bredt kendskab til miljøet og menneskers indflydelse på vores omgivelser. Igennem uddannelsen vil eleverne stifte bekendtskab med vandmiljø, biogas og elforsyningen i Svendborg. Forløbet strækker sig over en hel dag, fra kl. 9.00 til 14.00.

Bustransport til Naturama

Vi har indgået en samarbejdsaftale med busselskabet Willemoes A/S. Det bevirker at, hvis i som skole booker et undervisningsforløb eller et anmeldt besøg, her på Naturama, og i bestiller transporten hos Willemoes A/S, får i bustransporten fra jeres skole til Naturama og retur til en favorabel pris.

Logo-Willmoes-Bus-A-S

Fysiologi organer / 3.- 4. klasse / 5. – 6. klasse / 7. – 10. klasse

Vi starter med en kort rundvisning, hvor I hører om dyrenes tilpasning i forhold til deres levesteder. Herefter dissekerer eleverne et sæt griseorganer (lunge, hjerte, nyre, lever og svælg) mens vi underviser og snakker om organernes funktion. Griseorganer koster 75 kr. pr. sæt og vi anbefaler 1 sæt pr. 4 elever. - Niveauet for undervisning er tilpasset trinmål.

Hvordan ser en fisk ud indeni? / 3. – 10. klasse

Fisk er finurlige og lidt slimede dyr, som alle mennesker i hele verden kan genkende formen på. I dette forløb skal vi først kigge på havdyr generelt og hvilke forskelle der er imellem havpattedyr og fisk.

Bionik - opfindelser fra naturen / 5. - 6. klasse

Mange menneskeskabte ting omkring os er udviklet med inspiration fra naturen. Tøj, huse, værktøj, velcro m.m. er alle opfindelser, vi har fra naturen. Undervisningsforløbet skaber forståelse for begrebet ”Bionik” og tydeliggør, hvordan denne videnskab er opstået.

Fysiologi for udskolingsklasser / 7.-10. klasse

Fysiologiforløbet starter med et kort fagligt oplæg med fokus på sundhed og det store og lille kredsløb. Afslutningsvis skal vi dissekere griseorganer (lunger, hjerte, nyre, lever og svælg). Derefter skal eleverne lave forskellige aktiviteter i udstillingen; Cykle, ro, reaktionsøvelse m.m., svarer på faglige spørgsmål i forhold til hvordan de arbejder med deres egen krop og relaterer det til dyrene i udstillingen.

Evolution 7.-10. klasse

Eleverne udforsker Naturamas udstillinger som er fyldt med evolutionære "beviser". Vores nye udstilling "Livets fossiler" (åbning d. 18. september 2016) hjælper med til at give eleverne en grundlæggende forståelse til emnet evolution. Et populært forløb som tit er efterspurgt.
Naturama tilbyder et forløb, hvor der er fokus på før, under og efter besøget. Under forløbet skal eleverne bl.a. udarbejde videosvar med brug af udstillingen og dens genstande. Et forløb med inddragelse af digitale medier.

Bionik - opfindelser fra naturen / 7.-10. klasse

Mange menneskeskabte ting omkring os har vi udviklet med inspiration fra naturen. Tøj, huse, værktøj, velcro m.m. er alle opfindelser, vi har fra naturen. Undervisningsforløbet skaber forståelse for begrebet og tydeliggør hvordan denne videnskab er opstået.