For bare 200 kr. gør du en kæmpe forskel
Støt Naturama og hjælp os med at hjælpe naturen
Naturbevarelse, formidling og forskning - støt det naturhistoriske museum Naturama
Skriv dit navn, telefonnummer og e-mail i kommentarfeltet, når du overfører på MobilePay
Din donation er fradragsberettiget. Hvis du er interesseret i at benytte dig af denne mulighed, skal du tilføje dit cpr- eller cvr nummer.
Indbetaling: Benyt QR koden her på siden eller indbetal på MobilePay 812946.
Din donation vil betyde, at vi kan blive ved med at være en indsamlingsinstitution, som dermed har mulighed for at søge delvis momskompensation. Det er midler, som ryger direkte ind i vores arbejde for at formidle, forske og naturbevare.
Læring og formidling
Børn og unge op til 18 år kan komme gratis ind på Naturama og hvert år har vi tusindvis af skolebørn, som får særligt tilrettelagte undervisningsforløb. Naturama er også repræsenteret på Syddansk Universitet, hvor vi indgår i undervisning og vejledning af studerende fra studiestart til Ph.d.-niveau.
Museets udstilling formidler den nordlige halvkugles fantastiske naturhistorie fra livet under havet til under skyerne. Naturamas samlinger udmærker sig specielt ved en stor samling af pattedyr, fugle, fisk, æg, insekter og fossiler. Samlingen er inddelt i tre kategorier: Forskning, udstilling og formidling.
EU-projektet LifeRing
Naturama har ansvaret for at formidle resultaterne af et stort EU-projekt for hele Fyn med fokus på Natura 2000 områder og de arter, der er afhængige af disse sårbare levesteder.
Biodiversitet og naturbevarelse
På Naturama forsker vi i den danske natur, ligesom vi arbejder med naturbevarelse. Vores hovedfokus er smågnaverne og deres centrale rolle i økosystemet. Blandt smågnaverne finder vi Danmarks eneste repræsentant for syvsoverne – hasselmusen, som også er en af vores mest truede pattedyr. I Svanninge Bjerge har vi opsat 800 hasselmuskasser som vi tilser op til otte gange om året, og udgør Danmarks største database om hasselmus.
En stabil bestand af hasselmusen er en indikation for et sundt økosystem, og vi kalder den derfor for en indikatorart. Naturama kører sammen med Syddansk Universitet et nationalt forskningsprojekt om den danske hasselmusbestand. Her kortlægger vi deres DNA, følger deres bestandsudvikling på individ-niveau og forsker i, hvordan vi kan sikre indsigt i, og forståelsen for biodiversitet og klimaets påvirkning på vores dyrearter over for alle lige fra folkeskolen til den brede befolkning gennem Citizen Science.
Hvis vi skal gøre noget ekstra for natur og samfund, kan du hjælpe os ved at støtte vores lokale og nationale indsatser.