Torsdag d. 4. august 2022

Nak og Æd i Norden v. Jørgen Skouboe Møller (fra Nak og Æd)
Naturmand, jæger, tv-vært og produktionsleder

Jørgen Skouboe Møller er især blevet kendt fra tv-programmet Nak & Æd på DR 2, hvor han med stor iver og smittende engagement har præsenteret nye og spændende måder at bruge haven og naturen på i samarbejde med Nikolaj Kirk.

I alt er det gennem årene blevet til flere end 100 Nak og Æd-programmer. I dette foredrag fortæller han om sit arbejde med programmet, om sin holdning til jagt, om jagten på nordens vildt og om mødet med vores Nordiske brødres jagtkultur.

Torsdag d. 1. september 2022

Når hele familien lever klimavenligt

Klimafamilierne

De 4 sydfynske familier fra klimavenligt forsøg i 2019, hvor er de i dag?

 Kom og mød de 4 klimafamilier på Naturama. De blev Klimafamilier i 2019 og fik dengang hjælp til at kortlægge deres klimaaftryk og finde ud af, hvad de kunne gøre bedre. De skulle så prøve at leve mere klimavenligt i 3 måneder. Nu kan du møde de 4 familier og høre om, hvad de dengang lærte og hvad de har taget med sig videre efter forsøget.

Er der handlinger og vaner, som de har ændret varigt på? Har forsøget sat nogle varige spor hos dem?

Torsdag d. 6. oktober

På eventyr i dyrenes verden
Emil Sanderhoff
Naturvejleder, tv-vært og eventyrer

Thailand, Borneo, Marokko, Georgien er nogle af de lande – for bare at nævne få – Emil Sanderhoff har taget på ekspedition til. Hans drivkraft og passion ligger i at komme ud i naturen på ”jagt” efter dyr og biotoper, og han er ikke bleg for at rive et par måneder ud af kalenderen og tage på eventyr og ekspedition. Hans viden om dyr er enorm stor og han læser altid op om dyrene til de steder han skal hen. Kom med ’På eventyr i dyrenes verden med Emil Sanderhoff’.

 

Torsdag d. 3. november

Mit liv med døde dyr
Abdi Hedayat
Konservator på Statens Naturhistoriske Museum i København og foredragsholder.

Abdi Hedayat er konservator på Statens Naturhistoriske Museum i København, hvor han arbejder med så forskellige genstande som sommerfugle, strandede hvaler og uddøde dinosaurer. Abdi voksede op i Svendborg, og havde som barn næsten daglig gang på Svendborg Zoologisk Museum. Besøgene på museet blev udslagsgivende for Abdis senere karrierevalg. Foredraget ”Mit Liv med Døde Dyr” bringer os tæt på Abdis arbejde, hvor frådende isbjørne og eksploderende hvaler er en del af jobbet.

 

Torsdag d. 1. december

Grønland – dyrenes og menneskets land
Carsten Egevang
Biolog og prisvindende dyre-og naturfotograf

Carsten Egevang er biolog og prisvindende fotograf med en stribe af spektakulære bøger bag sig – alle om Grønland. I aftenens foredrag tager han os med bag kameraet med historier om sit professionelle arbejde som arktisk fotograf. Målet for Carstens virke er gennem billeder at beskrive og for eftertiden at sikre visuel dokumentation for det land og dets fangerkultur, der i disse år er mere presset af klimaændringer, end det har været siden de første inuitter nåede frem til Grønland for ca. 4.500 år siden.

Kontakt eventkoordinator Martine Rasmussen og hun vil hjælpe dig med svar på spørgsmål.

Ring på: 24 88 62 80