Foredrag med Abdi Hedayat 3. november kl 19:00

Mange husker sikkert billedet af en kæmpe hval på stranden. Død en naturlig død og skyllet op. Rundt om står en række biologer med sværd der ligner lanser fra middelalderen. ”Lanserne” er skarpe og beregnet til at skære dyret op i store stykker. Pludselig går der hul på hvalen, som sender kaskader af blod og indvolde op i luften – i hovederne på de hårdt arbejdende biologer. En af dem er Abdi Hedayat fra Svendborg.
Venligst accepter marketing cookies for at se denne video

Abdi sprætter hvaler op og samler ægte dino-knogler

Abdi Hedayat er konservator på Statens Naturhistoriske Museum i København, hvor han arbejder med så forskellige dyr som sommerfugle, strandede hvaler og uddøde dinosaurer. Fælles for dem alle er at de er stendøde. Abdi er nemlig den person i Danmark, som ved mest om dyr, der er døde! Bag det døde dyr gemmer sig nemlig en masse information om livet. For døden er nemlig en afgørende forudsætning – for livet!

Abdi voksede op i Svendborg, og havde som barn næsten daglig gang på Svendborg Zoologisk Museum. Besøgene på museet endte for Abdi med at få stor betydning for hans senere karrierevalg som konservator.

Foredraget ”Mit Liv med Døde Dyr” bringer os tæt på Abdis arbejde, hvor frådende isbjørne og eksploderende hvaler er en del af jobbet.