Nordeuropas fugleverden

På Naturamas luft-niveau er mere end 500 fugle samlet på ét sted. Her kan du opleve Nordeuropas fugle, rækkende fra den lille fuglekonge til kongeørnen - Fra 7 gram til 7 kg.

De mange fugle i montrerne er en direkte afspejling af den store mangfoldighed af fugle, den danske natur rummer, og som samlet giver et overvældende indtryk af naturens skønhed.

Du kan blandt andet se de mange ugler – den lille spurveugle, høgeuglen og perleuglen, men også den store hornugle, der igen yngler mange steder rundt om i Danmark.
Desuden kan du møde alle vores hjemlige mejser, spætter, drosler ligesom alle sangfugle er repræsenterede.

De mange fugle i den store montre fortæller også kulturhistorie. For de mange fugle er resultatet af års konservator-arbejde.

Det har taget hele 2 år at opbygge fuglemontren med både nye og gamle fugle. Der er i montren fugle, der er mere end 100 år gamle.

De ældste fugle i montren er udstoppet med hø eller græs (de sidder mere stift), og øjnene er påsat (glas-)øjne uden på hovedet.

De nyeste fugle er udstoppet ved hjælp af udskårne kroppe af træ (balsa-træ) og efterfølgende modelleret færdigt med modeller-voks, som gør, at disse fugle er særdeles livagtige. På de nye fugle sidder øjnene, som de skal.