Frygt: Vi elsker at blive bange - hvorfor det?

Frygt-Edderkop 160811825 iLight-fotoHvordan kan det være, vi bliver bange - og hvad bruger vi frygten til? Hvorfor elsker vi frygten, samtidig med at det er noget af det værste, der findes? Bare rolig - du skal nok blive bange.

Hvor kommer energien fra?

Et foredrag, som tager jer med på en fantastisk rejse fra "The Big Bang" til livet på jorden. Energikapløbet mellem rovdyr og byttedyr.

Menneskets udvikling

Foredraget handler om menneskets udvikling og hvad der gør sig gældende for, at vi har udviklet vores kultur, religion, krige og demokrati.

Hvordan dyrene skabte mennesket ”Verdens bedste rovdyr”

Arms-race-ulv-muskusokse NaturamaHør hvordan dyrene har været med til at udvikle os til dem vi er i dag. Mennesket er verdens bedste rovdyr, og det er vi blevet i et våbenkapløb med dyrene. Hvad har ulven, tyren, vildsvinet, ørnen og spækhuggeren betydet for os?

Klima - hvad gør vi?

3-Klima-Naturen-livet-GrlForedraget handler om hvordan det ser ud globalt, set med vores klima lige nu, men sætter også fokus på hvordan det kunne blive og hvilke løsningsmuligheder der er nu og i fremtiden. Foredraget er visionært og ser på mulighederne i stedet for begrænsningerne. Det handler om de positive tiltag, som er sat i gang globalt.

Fra evolution og superkræfter til mindfulness

Det handler om menneskets psyke fra jæger til i dag. Hvad skal der til for, at vi kan indgå i et fællesskab, samt at få en partner. Hvordan reagerer vores hjerne over for nutidens indtryk. Hvilke vanvittige præstationer kan mennesket udføre. Hvem bliver chef og hvem bliver medarbejder.

Stress- Har du brug for det?

Hvordan reagerer kroppen på stress, både hos dyr og mennesker? Og hvorfor er det godt? Og hvornår bliver det farligt? Det er nogle af de spørgsmål der vil blive diskuteret. Vi kommer igennem stressens historie og ser på, hvordan man kan bruge og håndtere stress.

Hvalernes verden

Hvalernes-verden-Kaskelot 103313360 Shane-GrossDet handler om, hvordan hvalerne er tilpasset til vandet, samt alle de nye opdagelser og seneste viden, vi har fået om hvaler inden for de sidste år. Det er en helt ny verden, som åbner sig og giver os en større forståelse af den blå planet.

Landpattedyrs verden

Brun-bjoern 108162605 Jamen-PercyFantastiske historier om, hvordan pattedyrene er tilpasset til at leve på land – fra hvor der er rigtig koldt til hvor der er rigtig varmt og der, hvor det regner hele tiden.

Fuglenes verden

Vadefugle-Alm-ryle 139545431Sjove og finurlige historier om, hvordan fuglene er tilpasset til at leve og jage forskellige steder. Vi har fået en større indsigt i fuglenes liv. Krydret med myter og savn.

De første mennesker i Danmark

Fortællinger om de første mennesker i Danmark og hvad de måtte gå igennem for at overleve, samt dyrene de levede med på denne tid. Hvordan gik vi på jagt?

Opdagelsesrejsende

Menneskers første kontakt med og deres efterfølgende beskrivelse af nye naturområder og dyr. Beretninger fra søfolk og opdagelsesrejsende omkring deres møde med vilde dyr i naturen.  

Naturvidenskabelig filosofisk idéhistorie

Vi tager hovedspring i den naturhistoriske ursuppe og fortæller anekdoter fra naturhistoriens persongalleri. Vi kommer ikke udenom psykologien, når grænselandet mellem naturvidenskab og humanisme bliver udforsket.