Ny særudstilling på Naturama

Den nye særudstilling byder på fascinerende rekonstruktioner af Dinosaurer også i naturlig størrelse.

Fra d. 8/2 til den 30/12 2019.

Særudstilling - Dinosaurfamilier 

Oplev sjældne rekonstruktioner af dinosaurfamilier, deres æg og reder. Se skelettet af en 9 meter lang Tarbosaurus, som den så ud for 70 millioner år siden og ægte forsteninger af dinosaur æg. Udstillingen illustreres af fantastiske billeder, som viser hvordan den spansk-mexicanske illustrator Luis Rey forestiller sig dinosaurfamiliernes verden for millioner af år siden.

Hvad vil du gøre hvis du selv står foran en dinosaur? Måske får du chancen på Naturama, hvor vi har vores egen T-Rex, som du kan være heldig at møde på museet, når den af og til går rundt blandt museets andre dyr.

Udstillingen åbner den 8. februar og varer indtil 30. december 2019.

Mere om udstillingen:

Du får et sjældent og spændende indblik i dinosaurernes liv gennem deres æg, reder og embryoner i udstillingen ”Dinosaurfamilier”. Du kommer helt tæt på de spændende dinosauræg og reder, der er indsamlet fra hele verden – både store plante- og kødædende dinosaurgrupper.

De første dinosauræg blev identificeret i 1920'erne. Men deres videnskabelige betydning blev ikke fuldt ud værdsat før slutningen af ​​det 20. århundrede. I dag anerkendes dinosauræg for deres enorme videnskabelige værdi og giver fascinerende detaljer og frisk indsigt i dinosaurernes adfærd, vækst og udvikling.

Særudstillingen ”Dinosaurfamilier” er en fængslende oplevelse for børn og voksne. Vores gæster kan røre ved ægte dinosaurben, de små kan ”grave efter æg” og oplevelsen af den store Tarbosaurus i fuld størrelse er fantastisk fascinerende. Hver enkelt del af udstillingen er udviklet med videnskabelig akkuratesse og suppleret af farverige illustrationer, som giver bud på hvordan dinosaurfamiliens liv har været i virkeligheden.

Den fantastiske samling fossiler omfatter et bowlingkugleformet æg af en Sauropod fra Argentina - lagt af den langhalsede plante-spiser Titanosaur, der levede for 75 millioner år siden; en stor klynge æg, der er lagt af en plantespisende dinosaur og det længste dinosaur-æg, der nogensinde blev fundet (næsten 45cm lang ) lagt af en kæmpe Oviraptor, en kødædende strudseagtig dinosaur.

Et centralt element i udstillingen er "Baby Louie" - det næsten komplette skelet af et dinosaurunge. Den usædvanlige og sjældne opdagelse, fandt sted da opdagere omhyggeligt rensede en stor blok æg fra Kina. Billedet af dinoungen ”Baby Louie” er senere brugt som forside i National Geographic.