Simon fra Vildmændene tildeles PhD projekt

MicrosculptureNATURAMA's Vildmænd bliver til PhD Projekt.

Siden 2015 har mænd som af forskellige grunde er, eller her været, i livskrise, deltaget i projektet Vildmænd.

Vildmandsprojektet går ud på, at undersøge hvordan naturen kan fungere som behandler for sygemeldte mænd. Mændene kan være ramt af stres, angst, depression eller sygdomme som for eksempel kræft eller hjerte-kar sygdomme.

Forprojektet har givet dokumenterede resultater for de medvirkende mænd. 87% siger idag, at de har fået det bedre fysisk og mentalt.

Nu er Naturama's Simon Høegmark blvevet tildelt en PhD stilling igennem en bevilling fra Tryg Fonden. Igennem de næste to år skal Simon undersøge hvordan vi kan bruge opmærksomhedstræning, kropsbevidsthed og fællesskab til, at skubbe mænd som er ramt af livskrise i den rigtige retning.

Simon Høegmark: "PhD'en bliver en fantastisk rejse der vil understøtte de fine resultater vi har fået fra Vildmandsprojektet. Det har været en vidunderlig oplevelse, at være vidne til hvordan disse mænd er blomstret op efter, at de har været udsat for ofte meget alvorlige livskriser".

Vildmands projektet er et samarbejde mellem NATURAMA, Svendborg kommunes sundhedshus, Syddansk Universitet og Københavns Universitet. Projektet støttes med 2,1 mio. Kroner af Tryg Fonden.

For mere information:
Mette Thybo, Direktør NATURAMA Telefon: 2488 6245
Simon Høegmark, Pædagogisk og didaktisk leder NATURAMA. Telefon: 2488 6291