Udstillingen

Naturteater Geir Naturama fortæller naturhistorie på en ny måde. Vi har ved hjælp af moderne teknologi skabt det mest avancerede naturhistoriske museum i Nordeuropa. Dyr og fugle til vands, til lands og i luften er iscenesat i et naturteater med skiftende lys, avanceret lyd, flotte film og billeder.

 

Naturamas udstilling består af tre niveauer: Vand, Land og Luft. De tre etager er vidt forskellige, men hænger alligevel sammen. Som naturen uden for museet. Først dykker i ned til havets kæmper og Danmarks største udstilling af hvalskeletter og afstøbninger. Så klapper I bjørnen og kommer helt tæt på moskusokser, elge og bjørne, der går catwalk. Til sidst kommer I op blandt mere end 500 fugle og stirrer havørnen dybt i øjnene.

Udstillingerne sætter fokus på Nordeuropas vilde dyreliv med udgangspunkt i de fugle og pattedyr, der er tilknyttet det europæiske lavland. På vandniveau findes de havpattedyr - primært hvaler - som lever i Nordatlanten.

På de tre udstillingsniveauer står computerbaserede naturbaser, hvor I kan søge et væld af informationer om dyrene på Naturama. Find ud af hvor meget en brun bjørn vejer eller hvad sejhvalen spiser.

Havets giganter

Nordiske pattedyr går catwalk

Nordeuropas fugleverden

Tre favoritdyr

Udstillingen rummer mere end 100 udstillede pattedyr og 500 fugle, men tre af dem skiller sig ud:

Sejhvalen med mand foranIsbjørn med pige i højformatLille bjørn som alle børn og voksne kommer forbi på deres vej fra vand- til landniveau. Den må og skal klappes, nusses og krammes. Og det er den blevet i sådan en grad, at vi måtte skifte den første lille bjørn ud med en ny i 2013.

 

Det store skelet af sejhvalen som byder alle gæsterne velkommen. Den strandede ved Troense på Tåsinge i 1955, hvor mere end 10.000 mennesker strømmede til for at følge dens kamp for livet. Museets daværende direktør, Harald Thomsen, sikrede sig det 2 tons store hvalskelet, som i gamle dage havde sin egen udstillingsbygning. I dag har det hæderspladsen på Naturama.

Den store isbjørn som er imponerende med sine 257 cm, kæmpe poter og en smuk hvid pels. Isbjørnen er et yndet fotomotiv.

 Åbning i 2005

Naturama er bygget ved siden af Svendborg Zoologiske Museum fra 1935, stiftet af Harald Thomsen. Dronning Margrethe og Prins Henrik lagde grundstenen d. 3. september 2003. Naturama blev indviet d. 18. april 2005.

Aktiviteter for store og små

ÅrstidsskovenDer er mange sjove aktiviteter for børn og voksne. I kan ro om kap med isbjørnen, løse sjove opgaver, klæde jer ud, gå med på en rundvisning, opleve vores videnskabsteater for fuld udblæsning og meget mere. Hver weekend og i ferier er der altid et fuldt aktivitetsprogram. Tjek kalenderen.

 

Årets særudstilling

Hvert år viser Naturama en stor særudstilling. I 2017 handler den om Klodens Tropiske Skove. Tag på opdagelse i det grønne bælte langs ækvator med klodens ældste skove og mød dyrelivet i regnskoven gennem Indonesien, Afrika og Sydamerika. Få øjenkantakt med levende slanger, insekter, leguaner, kamæleoner og farvestrålende frøer. Udstillingen kan ses til 26.11.2017