Ekspedition Vestsahara - Stenørken

Skyggebiller, jagtedderkopper, kameledderkop og agame

I dag gik vi igen en tur gennem oasen og op i stenørkenen, men i en lidt anden retning end i går. I oasen ser vi ingen dyr bortset fra lidt finker  – måske de bliver skræmt væk eller slået ihjel af befolkningen? 

Men da vi kom op i ørkenen, skete der noget. Først fik Emil øje på en stor Agame, som han fangede, derefter så vi et egern, det desværre ikke lykkedes os at fange. Vi fandt også en mindre agame med mindre ru skæl  end de andre, vi tidligere har fundet (navnene på de forskellige firben og agamer kommer senere). Eftersøgningen forsatte med stor succes; stor skyggebille, termitter, et andet slags firben end tidligere, kamæleon ( under en sten i ørkenen!) kæmpe jagtedderkopper (den ene angreb Emils støvle og hagede sig fast), skorpion, en blålig agame vi desværre ikke kunne fange og så endelig: kameledderkoppen. Den stod højt på ønskelisten over de dyr, vi gerne ville finde, så begejstringen var stor. 

På vej tilbage gennem oasen fandt vi en masse frøer, men af samme art som de andre dage, så dem indfangede vi ikke. 

Tilbage på pladsen lykkedes det at få internet, derfor alle de opdateringer herinde på bloggen. Men nettet er ikke særlig stærkt, derfor er det svært at lægge ret mange billeder op af gangen. Jeg beklager at I som læsere skal åbne så mange posts for at finde beskrivelserne af de sidste dage og ikke mindst billederne, men vi kan ikke gøre det så meget anderledes under de givne vilkår

Senere på dagen kom Muhammed og tog mændene med op for at vælge tørklæder til turbaner (de var ikke helt tilfredse med de farver de fik i går). De fik pruttet prisen en del ned, men endte alligevel med at give 150 for tørklæde og halskæde pr mand. Til gengæld har vi ikke betalt for de tre måltider, Muhammed har bragt os ( her til aften kom han med berber-suppe). Men vi havde snakket om, at i stedet for at give drikkepenge, ville vi hellere støtte ham ved at købe noget i hans butik. Og overnatningen her på stedet koster trods alt kun 80 pr nat (for os alle inkl bilen) 

Vi pakkede alt sammen her til aften, så vi hurtigt kan komme op og afsted i morgen, når beduinen Hassan kommer.

Endnu en gang gik vi en aftentur langs klippevæggen, og igen fandt vi skorpioner, samt en masse fårekyllinger, myrer og edderkopper.

Det har været en super fin tid her, og vi har fundet en masse dyr, men nu bliver det også godt at komme videre.