Ekspedition Vestshara - Dagsrapport fra hullede veje

Gennem Ourtzarh, Oulad Daoud, Tissa og til Fez

Helt generelt: Vi kører stort set hele dagen af små, hullede veje. Samtidigt går det meget op og ned, så tempoet er ikke så højt. Vi forlader Rig bjergkæden og kører mod Atlasbjergene. Der er skrald og især plastik over alt.

Dagens oplevelser: Lille vandhul et stykke efter Chaouen: stribeløs løvfrø, en anden frø (måske latterfrø), skorpion.

Der lugtede pludselig brændt -det var nok håndbremsen, der hang. Dette sker løbende gennem dagen…

Næste lille sø/sump: Lang tynd græshoppe, brunprikket frø, marrokansk tudse, fødselshjælperfrø, krabbeedderkop, bladbiller.

Emil faldt i vandet – der var et vandhul dækket af kork…blev våd op til lårene, og måtte smide bukser og vandrestøvler og iføre sig shorts og sandaler. Oksefrø, flere Nikolarus Gigantus (kæmpe skolopendre)

Vi gjorde holdt et lille sted, hvor der blev tanket og provianteret. Herefter videre, hvor vi for første gang blev stoppet af politiet siden vi kom i land – men betjenten var sød og smilende, og tjekkede bare vores pas inklusive de stempler, vi havde fået ombord på færgen. Han spurgte ikke efter “fordømmede substanser”, som de gjorde på havnen, da vi ankom – det og våben. Hurra for at have Jonathan med der kan tale fransk! Vi havde været lost uden.

Vi passerer gennem BniAhmed Gharbia

Bagskærmen i højre side er ved at falde af, men det besluttedes ikke at sætte Gaffa på. Afrikanske veje i al deres pragt og herlighed – vi får testet støddæmperne.

Ved Tafrant: Stoppe vej ned mod søen: gekko, skildpadde. Temperatur som en lun sommerdag, fugleedderkop, mejere, målerlarve, masser af kæmpebænkebidere.

Generelt: Overfyldte biler/minibusser og æsler med oppakning, ofte også som ridedyr.

Toplærke, stork, silkehejre, perlehøns, tårnfalk.

Passerer gennem Ourtzarh og Oulad Daoud

Vi når Tissa (Teza), men det er en ret skummel by, hvor der bliver kigget temmeligt meget efter os. Vi har kørt hele dagen med Emil ved rettet, og det har været ret krævende på på de små, dårlige veje, så alle er trætte og godt gennemrystede. Planen var egentligt at nå meget længere idag, men fordi vej forholdene har været som de var, er vi ikke nået så langt – til gengæld har det været en super flot og oplevelsesrig tur gennem et område, der ihvertfald ikke er turistpræget. Vi tager en sodavand (og en mærkelig frugt, der får tungen til at vokse til dobbelt størrelse – sådan føles det i hvert fald) på en cafe, og vælger så at køre videre mod Fez – det virker ikke sikkert at blive i Tissa! Vi kører derfor mod en campingplads i udkanten af Fez, hvor planen er at overnatte til i morgen, og derefter fortsætte sydpå, men denne gang af større veje, så vi kan nå et ordentligt træk.

Første del af turen mod Fez gik smertefrit af store veje, men pludselig blev det små hullede grusveje – og så var vi midt i kaos i Fez. Deres trafikkultur er helt vanvittig – alle går ude på vejene og man og man kører som man vil – også i rundkørslerne. Det var tydeligt at det var en storby, for der var godt nok mange mennesker på vejene! Emil måtte holde tungen lige i munden og Jonathan dirigerede, alt imens han filmede.

Men nu er vi havnet på en campingplads udkanten af byen – indkørslen hertil virkede noget skummel, helt fuld af højrøstede unge mænd, og pladsen er ret mørk(ingen lamper tændt), men det ser ellers ud til at være en udmærket plads. Så nu skal der laves Ravioli – vi er ved at være godt sultne.