Prøv lykken i butikken

LykkeposerNyhed i butikken! Nu er det muligt, at prøve lykken ved at købe lykkeposer i butikken på Naturama. De kan købes for 50 kr. og har en værdi på op til 125. kr. Der er poser både piger og drenge.

Black Friday, kalendergaver og julefortællinger

ButikKom til Black Friday d. 24/11, køb kalendergaver og hør den søde lille nisse Paulus' julefortællinger.

Fascinerende insekter

sommerfuglDer findes en yderst fascinerende stor verden af insekter, og på Naturama kan du se, høre og opleve en stor del af dem. I Danmark er der fundet omkring 20.000 arter af insekter.

Hvor skal vi bygge? Hvor skal vi bo?

SkovsangerDet kan være svært at få fastlagt hvilke parametre, der er afgørende for at dyr vælger deres yngleterritorier. Et forskerhold i Schweiz satte sig for at undersøge det for skovsangerens, Phylloscopus sibilatrix, vedkommende, da den vesteuropæiske bestand af skovsangere udviser et langstrakt fald i bestandsstørrelsen.

Se verden med insekters øjne

knlerhjSkal vi invitere insekterne i Naturamas Biorama? Hvordan insekter ser verden, er et af de spørgsmål, som forskere længe har stillet sig selv. De bliver heldigvis hele tiden klogere, for ny forskning har nu vist, at insekter har tredimensionelt syn, ligesom os mennesker.

Hasselmus, løbebiller, frøer og firben

HasselmusDet er nu tiden, hvor feltarbejdet begynder i Svanninge Bjerge. Årets forårs smågnaver index vil blive fundet i løbet af maj og fem nye skovparceller vil blive screenet for hasselmus, som supplement til undersøgelserne langs stendiget, som har stået på i tre år.

Så er årets unger på vej

BogfinkeSå er årets unger på vej. Fuglene ligger på æg, rævefostrene vokser, de første harekillinger er født og hasselmusene vågner fra deres dvale for foden af træstubbe eller godt skjult i grenbunker.

Flagspætten på frierfødder

FlagsptteFlagspætten trommer lystigt på skovens træer. Det er hannen der er på frierfødder. Han hugger hurtigt med næbbet mod en tør gren og frembringer en flot trommehvirvel.