Sulens dyk

Sule-dyk-1miniSulernes dyk i havet for at fange fisk er spektakulært. Fra stor højde kaster sulerne sig ned i fiskestimer under havoverfladen. Luftsække under huden er med til at afbøde nedslaget.

Sejhvalen

Sejhvalen med mand foranSejhvalen er Naturamas største genstand med sine 16 meter. Imponerende og storslået står skelettet af den store hval i dag som et naturligt midtpunkt i museets store udstillingsrum.

Maraton på isen

isbjoern-med-vaegtaeppe 4miniPå Naturama står Naturamas store isbjørn på bagbenene med løftet snude. Den er på sæljagt, og sælerne skal ikke føle sig sikre, bare fordi de er et par kilometer borte.

Royale dyr i udstillingen

Royale-dyr-kronhjort-1 NaturamaTo konger og en prins har leveret dyr til Naturamas udstillinger. Et pragteksemplar af en dåhjort er det nyeste royale dyr i udstillingen. Den blev nedlagt en oktoberdag i 2002 af Prins Henrik, og står nu blandt 40 andre store pattedyr i udstillingens episke procession af store skovpattedyr.

Historier fra lyd-universet

Historier-fra-lyduniverset Shutterstock Iv-NikolnyHør lyden fra ”the Big Bang”, tidevandskræfternes trækken i jordskorpen, hvalernes sang, brølet fra en løve, fuglenes kor af stemmer, summen fra en myg og mange andre lyde i Naturamas lydunivers.

Det gamle museum

Harald Thomsen foran Svendborg Zoologiske MuseumSvendborg Zoologiske Museum åbnede i 1935. Tyngdepunktet i udstillingerne var en komplet samling af danske fugle. Senere kom flere montrer og mange flere genstande og udstoppede dyr til museet. Svendborg Zoologiske Museum fortalte historien om Danmarks dyreliv i fortid og nutid.

Karen Blixen – en naturformidler af Guds nåde

Karen-Blixen-miniudstilling-plakat NaturamaScenen er sat små hundrede år tilbage i tiden. Vi er i Afrika, ved Ngong i British East Africa. Det var her Karen Blixen satte scenen for sin erindringsbog ”Den afrikanske farm”. I 2012 var det 75 år siden, at bogen udkom. Det har Naturama markeret med en portrætbuste af Karen Blixen. Portrætbusten er omgivet af små fortællinger, billeder og dyr, der relaterer sig til Karen Blixen og hendes liv i Afrika.

Nordeuropas fugleverden

FuglekongenPå Naturamas luft-niveau er mere end 500 fugle samlet på ét sted. Her kan den besøgende opleve Nordeuropas fugle, rækkende fra den lille fuglekonge til kongeørnen der sidder side om side i udstillingens imponerende montre. Fra 7 gram til 7 kg.

Nordeuropas pattedyr

Nordeuropas-pattedyr-podium NaturamaI udstillingen ”Nordeuropas pattedyr” går dyrene catwalk. Alle dyr, der er eller har været en del af den danske dyreverden. Andre igen er på vej til at indvandre.

Havets kæmper

Vandniveau med kaskelotskeletI udstillingen ”Havets kæmper” findes Danmarks største hval-udstilling. Her er dybets univers genskabt med lys, lyd og unikke BBC-filmoptagelser af hvaler samt en lang række hvalskeletter og smukke afstøbninger af hvaler i størrelsen 1:1.